MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjeść lody w Mysłowicach? Odkryj miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Mysłowicach?
Gdzie na lody w Mysłowicach? jenifoto
Zobacz, gdzie możesz znaleźć lodziarnie w Mysłowicach. Sezon letni bez wątpienia nie może obejść się bez lodów. Trudno wyobrazić sobie słoneczny, gorący dzień bez tego ożywczego deseru. Zobacz, jakie są ich rodzaje. Zajrzyj do wizytówek i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Mysłowicach.

Spis treści

Gdzie możesz zjeść lody w Mysłowicach?

Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i zdecyduj, które miejsce wybierzesz. Sprawdź, gdzie znajdują się lodziarnie i jakie rodzaje lodów oferują.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Mysłowicach

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Mysłowicach? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Mysłowicach?

  • Lody włoskie

Robi się je z gotowych mieszanek w proszku łączonych z wodą. Powstała masa zostaje zamrożona. Podaje się je w formie stożka w waflu. W procesie produkcji zostają napowietrzone, a temperatura ich przechowywania jest nieco wyższa niż pozostałych lodów. Ich konsystencja jest kremowa i delikatna. Najpopularniejsze są czekoladowe i śmietankowe, ale w sprzedaży są też np. truskawkowe, malinowe, pistacjowe. A do tego możemy poprosić o polewę, także w różnych smakach.

  • Lody amerykańskie, czyli tzw. świderki

Mają miękką, kremową konsystencję, bardziej zwartą, a temperatura mrożenia jest niższa. Podawane są podobnie, w waflu w formie stożka. Nie stosuje się jednak w trakcie ich produkcji napowietrzania. Dlatego też nieco różnią się wyglądem od lodów włoskich, występują natomiast w podobnych smakach.

  • Lody wegańskie

Są inne niż pozostałe pod tym względem, że nie posiadają w swoim składzie mleka i śmietany. To zazwyczaj sorbety bądź lody robione z wegańskich zamienników np. mleka sojowego, kokosowego lub z nerkowca z owocami. Mają takie same walory smakowe, jak te tradycyjne i z pewnością bardzo zdrowe.

To warto wiedzieć

Wyjątkowe smaki

Rzemieślnicy na całym świecie prześcigają się w komponowaniu nowości. Chcą zwabić jak najwięcej klientów i z tego powodu umieszczają w ofercie smaki oryginalne, czasem nawet wywołujące zdumienie. Chęć spróbowania rośnie, gdy produkt jest wyjątkowy. Lodowy przysmak bardzo często okazuje się magnesem dla tłumów klientów lub atrakcją kulinarną danego regionu.
Z pewnością niejeden wielbiciel lodów będzie chciał spróbować tych smaków:

  • wasabi
  • czosnek
  • wędlina

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na myslowice.naszemiasto.pl Nasze Miasto