MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cebula to nieodzowny składnik szaszłyków, ale można też piec...
fot. Mike Fox/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Cebula i czosnek

Cebula to nieodzowny składnik szaszłyków, ale można też piec ją w kawałkach, a najlepiej – ćwiartkach lub połówkach. Aby się nie rozpadały, nie należy odkrajać końców warzywa, które spajają jego warstwy. Czas pieczenia to zwykle 8-10 min.

Na ruszcie można też przygotować pyszny pieczony czosnek. Potrzebne są do tego całe jego główki, namoczone w wodzie i ew. rozkrojone w poprzek na 2 połowy. Całość piecze się 30-45 min, natomiast połówki odpowiednio krócej. Ząbki w środku powinny być miękkie i skarmelizowane.

Zobacz również

Kadra Cracovii na zgrupowanie w Warce

Kadra Cracovii na zgrupowanie w Warce

Kadra Cracovii na zgrupowanie w Warce

Kadra Cracovii na zgrupowanie w Warce

Polecamy

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Jak często uprawiać seks? Terapeuta wyjaśnia, ile zbliżeń w związku to norma

Jak często uprawiać seks? Terapeuta wyjaśnia, ile zbliżeń w związku to norma