MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bakłażan to zdrowe i smaczne warzywo, które nie wymaga...
fot. feherandras/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Bakłażan

Bakłażan to zdrowe i smaczne warzywo, które nie wymaga specjalnego przygotowania (jak np. solenie i odciskanie gorzkiego soku), jeśli okazy są młode. Wystarczy wybierać młodsze sztuki, by można było wrzucać je nawet wprost na ruszt. Nakłuty widelcem bakłażan piecze się 15-20 min, rozkrojony wzdłuż na pół – zwykle 7-8 min, a pokrojony w plastry o grubości ok. 2,5 cm – 2-3 minuty. Jeżeli natomiast chcemy zjeść młodego bakłażana wraz ze skórką, dobrze jest upiec go w folii.

Zobacz również

Plaga pożarów nie odpuszcza. Tym razem skład paliw

Plaga pożarów nie odpuszcza. Tym razem skład paliw

Oficjalnie: Napastnik Pogoni dołączył do... Górnika Zabrze!

Oficjalnie: Napastnik Pogoni dołączył do... Górnika Zabrze!

Polecamy

Zamykasz oczy i widzisz dziwne wzorki? Lekarz wyjaśnia, skąd się to bierze

Zamykasz oczy i widzisz dziwne wzorki? Lekarz wyjaśnia, skąd się to bierze

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Co pić w upały? Ten napój najlepiej nawadnia i nie jest to woda

Co pić w upały? Ten napój najlepiej nawadnia i nie jest to woda