Dwór Bismarcka w Mysłowicach: Sandra Biernacka i Dariusz Wójtowicz przygotowali typowy niedzielny, śląski obiad - roladę, kluski i modrą kapustę. Wszystko robili pod okiem profesjonalnego kucharza, Andrzeja Łabędzkiego. Ich kilinarne zdolności oceniali z kolei rzecznik prasowy Komendy PSP w Mysłowicach, Wojciech Chojnowski, zarządzająca restauracją Barbara Lolo i dwaj reporterzy lokalnej telewizji i gazety.
W pierwszej edycji Śląskiego Gotowania udział wzięli prezydent Mysłowic Edward Lasok i przewodnicząca koła Związku Górnośląskiego, Teresa Bialucha.
Celem "Śląskiego Gotowania w Dworze Bismarcka" jest popularyzacja regionalnych potraw. Merytoryczny nadzór nad jakością potraw pełnią profesjonalni kucharze.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?