MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Ania, Kasia, Stasia i Grażyna już w plenerze. Palmy w Katowicach powróciły!

Ania, Kasia, Stasia i Grażyna już w plenerze. Palmy w Katowicach powróciły!

Zaatakował strażników miejskich w Katowicach. Doszło do rękoczynów!

Zaatakował strażników miejskich w Katowicach. Doszło do rękoczynów!

Polecamy

„Kocham” – maturzyści dzielą się wrażeniami z rozszerzonej matematyki

„Kocham” – maturzyści dzielą się wrażeniami z rozszerzonej matematyki

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód