MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak i szczaw są źródłem szczawianów, które mogą zaburzać...
fot. pixabay.com/Showmeyourflowers

Warzywa to istotny element diety, niektóre wymagają jednak obróbki. Zobacz, których warzyw nie można jeść na surowo

Szpinak

Szpinak i szczaw są źródłem szczawianów, które mogą zaburzać pracę serca, wchłanianie minerałów, a także powodować niedobory witamin. W niektórych przepisach pojawia się surowy szpinak, zjedzony w niewielkich ilościach nie powinien szkodzić, zaleca się jednak gotowanie liści. Zwłaszcza że w tej wersji mają więcej wapnia i żelaza, niż w pierwotnie.

Zobacz również

Anglicy zawiedli swoich kibiców. Słowenia gra dalej w Euro GALERIA

Anglicy zawiedli swoich kibiców. Słowenia gra dalej w Euro GALERIA

Dlaczego odpadliśmy z Euro? Problemy zaczęły się dużo wcześniej

Dlaczego odpadliśmy z Euro? Problemy zaczęły się dużo wcześniej

Polecamy

Biżuteria i weekend w SPA dla nauczyciela? W sieci zawrzało

Biżuteria i weekend w SPA dla nauczyciela? W sieci zawrzało

Popularny produkt może wzmagać pocenie się. Dermatolożka mówi, jak sobie z nim radzić

Popularny produkt może wzmagać pocenie się. Dermatolożka mówi, jak sobie z nim radzić

Prosty sposób na letni obiad. Jak wybrać i ugotować fasolkę szparagową?

Prosty sposób na letni obiad. Jak wybrać i ugotować fasolkę szparagową?