MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Brzoskwinie zawierają zarówno błonnik rozpuszczalny, jak i...
fot. chajamp/123RF

To się dzieje z Twoim organizmem, kiedy jesz brzoskwinie. Skorzystają serce, skóra i jelita. Czy brzoskwinie z puszki są równie zdrowe?

Pomocne przy problemach trawiennych

Brzoskwinie zawierają zarówno błonnik rozpuszczalny, jak i nierozpuszczalny. Pierwszy z nich dostarcza pożywienia dla pożytecznych bakterii bytujących w naszych jelitach. Wytwarzają one krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które mogą zmniejszać stan zapalny i objawy zaburzeń trawiennych, takich jak zespół jelita drażliwego, wrzodziejące zapalenia jelita grubego i choroba Leśniowskiego-Crohna.

Błonnik nierozpuszczalny zwiększa masę stolca, wspomagając pracę jelit, dzięki czemu może zmniejszyć prawdopodobieństwo wystąpienia zaparć.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Makowie Podhalańskim, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Makowie Podhalańskim, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Działoszynie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Działoszynie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Działoszynie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Działoszynie, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Czarnych

Przegląd tygodnia od 12.05 w Czarnych

Tygodniowy przegląd prasy w Lubawce, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Lubawce, (12.05-18.05.2024)