Mistrz Kuchni w Mysłowicach: Na pomysł przeprowadzenia konkursu kulinarnego w SP br 11 na Laryszu wpadł Jacek Dera, uczeń klasy V, który lubi pomagać w kuchni w domu. Młodzi na przygotowanie potraw mieli 30 minut, efekty zaskoczyły wszystkich. Były sałatki, przystawki, desery, napoje i ciasta. Jury przez ponad godzinę degustowało i oceniało smakołyki. W komisji zasiedli: Maria Ożga, finalistka 2. edycji programu MasterChef, Iwona Nowak, naczelnik wydziału edukacji, kultury i sportu oraz Bronisława Jabłońska, Anna Poliwczak i Eugeniusz Starzak.
Zwyciężyła Martyna Karczewska z ZSP nr 3, która przygotowała tort bezowy. Drugie miejsce zajęły Agata i Oliwia Han z SP nr 17, a trzecie - Magdalena Guzikowska.
Jurorzy docenili także propagowanie kuchni polskiej przez Paulinę Szczepocką z SP nr 13, która zaserwowała tatar. Wyróżniono także Dominikę Lassok z ZSP nr 1 za najbardziej estetyczne, kolorowe i ciekawe podanie potrawy. Pozostałe wyróżnienia trafiły do Julii Jóźwiak z SP nr 13, Justynie Czech z ZSP nr 3 i Jakubowi Tkaczowi z SP nr 7.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?