MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Do upadku 22-latka w kamieniołomie Liban nie przyczyniły się osoby trzecie

Do upadku 22-latka w kamieniołomie Liban nie przyczyniły się osoby trzecie

Nowa radna w szczecineckiej Radzie Miejskiej. Skąd ta zmiana?

Nowa radna w szczecineckiej Radzie Miejskiej. Skąd ta zmiana?

Polecamy

Auta elektryczne. Łatwo można dać się oszukać przy zakupie elektrycznej "używki"

Auta elektryczne. Łatwo można dać się oszukać przy zakupie elektrycznej "używki"

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki