Daniem głównym, podobnie jak w latach ubiegłych będzie wigilijna, zupa rybna. Specjalnie na tę okazję kucharze nagotują jej aż... 100 litrów. - To wywar warzywno-rybny z oczyszczonych głów rybich w wersji kremowej z zasmażką i z grzankami - zdradza tajniki właścicielka lokalu, Barbara Myszka. Razem z mężem, Krystianem Myszką, Wigilię Serc organizują w Mysłowicach już dziewiąty raz. - Ta piękna tradycja już zdążyła wpisać się w krajobraz miasta. Ludzie sami przychodzą i pytają o to, czy i kiedy będzie zupa - cieszy się restauratorka.
Gorąca zupa i paczki wydawane będą dzisiaj w godz. 13-15. Impreza organizowana jest przy udziale różnych firm i ludzi dobrej woli, którzy wspierają akcję artykułami spożywczymi, które potem znajdą się w paczkach żywnościowych. Będą kolędy, a wszelkie zebrane wcześniej datki pieniężne wesprą Zespół Szkół Specjalnych.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?