Piotr Ogiński odpadł z programu Top Chef

M.Nowacka-Goik. ivanZaktualizowano 
Piotr Ogiński odwiedził bytomską redakcję Dziennika Zachodniego M.Nowacka-Goik
Pochodzący z Radzionkowa Piotr Ogiński, znany kucharz i bloger kulinarny odpadł w środę z programu Top Chef, nadawanego w telewizji Polsat. Kontrowersyjny kucharz poległ m.in. na gruzińskich pierogach.

Blondyn, który kocha gotować. Piotr Ogiński, nasz chłopak zza miedzy. Mieszka w Liverpoolu, a le spotkać go też można blisko Bytomia, bo jego rodzinny Radzionków należał przecież kiedyś do naszego miasta. Jego słynne "siemanko, witam w mojej kuchni" znane jest setkom fanów nie tylko z regionu. Jego profil na Facebooku ma ponad tysiąc polubień. Walczył z najlepszymi w kulinarnym programie TV Polsat Top chef. Odpadł w ostatnią środę.

- Twoje danie było najsłabsze. Spakujesz noże i opuścisz program Top Chef - mówił w programie przewodniczący jury Wojciech Modesta Amaro.

Top Chef to jeden z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych formatów na świecie, w którym walczą osoby zawodowo związane z gotowaniem.

Jego kulinarny videoblog "Kocham gotować", który prowadzi od ponad trzech lat, ma swoich gorących zwolenników. Okazuje się, że 75 procent fanów jego kulinarnych eksperymentów to chłopcy w wieku 13-17 lat i studenci. Piotr przyznaje, że umiejętności kulinarne pomagają w różnych dziedzinach życia. Na przykład w... uwodzeniu kobiet .- Moją przyszłą dziewczynę oczarowałem risotto. Cieszę się, że zarażam młodych facetów pasją gotowania. W moich przepisach chodzi o to, aby przyciągnąć czymś łatwym i smacznym, hamburgerami, zapiekanką. Kiedy ludzie widzą efekty pracy, to wciąga i wtedy proponuję coś bardziej wykwintnego - mówi Piotr.

Dziś lubi najbardziej pikantne smaki, ale ulubiony smak z dzieciństwa to zupa pomidorowa z cebulką, podawana w szkolnej stołówce. - Często byłem w domu sam i miałem ochotę na coś dobrego do jedzenia. Łapałem wtedy za telefon i dzwoniłem do babci. To ona podawała mi pierwsze przepisy na jajecznicę i omlet. Potem była szkoła gastronomiczna w Bytomiu i Tarnowskich Górach. - To jednak nie zaspokajało moich kulinarnych marzeń. I wtedy postanowiłem wyjechać do Liverpoolu, a tam zaczepić się w jakiejś restauracji. To był rok 2006. Chodziłem od knajpy do knajpy z przetłumaczonym na angielski CV, sam języka wtedy nie znałem - opowiada.

Zaczął tradycyjnie - od zmywaka, żeby po trzech dniach "awansować" do obierania warzyw. Nauczył się języka, skończył college. Codziennie musiał też wymyślać jakieś specjały, i tak wpadł na pomysł kulinarnego videobloga . Teraz zamierza wyjechać do Azji i tam podpatrzeć lokalną kuchnię. A potem przekazać jej tajniki swoim fanom.

Piotr Ogiński odpadł z programu Top Chef. Skomentuj!

Ogiński zasłynął m.in. kontrowersyjnym testem tatara:

Wideo

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3